Illustratörer


– Illustratörer –


Thomas Lindberg

Thomas Lindberg f.1956, har illustrerat alla tre böcker om Johanssons av Carina Wolff-Brandt. Deras samarbete började redan 1995 då Allt kan hända hos Johanssons var under arbete. År 2000 fick duon ett pris på 20 000 mark av Svenska Litteratursällskapet för illustrationerna till barnboken Johanssons och Silverligan.

Thomas är sedan 20 år tillbaka en erkänd privatföretagare inom reklambranschen. Han är grafiker och AD med ett brett spektrum av färdigheter. Hans uppdrag omfattar allt från visuell formgivning av reklam, som annonser, broschyrer och kundtidningar, till illustrering av böcker och digitala verk. Han har också inrett restauranger och skapat inredningar för mässor.

Thomas är en ansedd läromedels illustratör. Han är far till figurerna i läroboksserien MOI, som idag används i finskundervisningen i många skolor.

Han har skapat illustrationerna till "Näppärästi" - en interaktiv CD för finlandssvenska skolelever som vill lära sig finska. Thomas har illustrerat böckerna "Lunttikirja - en handbok i finsk grammatik"och "Hjälp - en elev med hörselskada i min klass!".


Tuire Aho

Tuire Aho, AD, föddes i Helsingfors 1977, driver sedan flera år sitt eget företag Anno Design.

Hennes lay-out av företagshistoriken Otto Brandtin tie, fick pris för bästa lay-out då boken valdes till Årets Idrottsbok 2005. Hon belönades också av Yhtyneet Kuvalehdet för bästa båtreklamen år 2007.

På fritiden rider Tuire och kör motorcykel. Hon beskriver sig själv som en känslig visionär men i arbetslivet en målmedveten presterare. Högst på önskelistan finns mera fritid, familj, läsning, fotografering och resor.

Tuire gör lay outen till Vingpennans annonser och övrigt reklammaterial. Hon har också gjort ombrytningen till alla böcker som har getts ut av förlaget.