Författaren


– Författaren –

Carina Wolff-Brandt, f.1960, är en finlandssvensk författare som fick sitt genombrott år 2001 med skärgårdsdokumentärboken Strandsatta – Kvinnoöden från Finska viken till Ishavet. carinabockerMot alla odds blev den en succé som nu har sålt nästan 10 000 ex på svenska och 5 000 på finska. Då boken förkastats av Söderströms förlag grundade Carina sitt eget förlag, Vingpennan, och på den vägen är hon. Fjorton år efter starten har hon gett ut en ny bok minst vartannat år.

Hon belönades med Svenska Litteratursällskapets litteraturpris år 2000. Hennes bok Vinden vänder på Trollskär nominerades för ett nordiskt barnbokspris år 2004.

Carina, som till utbildningen är journalist, har tio års erfarenhet av reklam och marknadsföring inom näringslivet under sin tid som chef för reklamavdelningen på familjeföretaget Oy Otto Brandt Ab.

Carina försöker fördela sin vardag mellan skrivandet, förlagsarbete, författarbesök i skolor samt engagemang i familjeföretaget.

Hon är gift, har två vuxna döttrar, två barnbarn och ett hundbarnbarn. Till fritidsintressena hör skärgårdsliv, litteratur, trädgårdsarbete och golf. Carina bor i Helsingfors och en del av året i Frankrike.

carinahund